Kinga Ludvai

Kinga Ludvai groeide op in Hongarije waar ze al heel vroeg een grote belangstelling toonde voor oude muziek. Zij kreeg lessen blokfluit en traverso van Gábor Prehoffer, Benedek Csalog en Vera Balogh

Na het winnen van de tweede prijs bij het Hongaarse Blokfluit Concours in 2006, en na uitgenodigd te zijn om traverso te spelen met de Capella Savaria Baroque Orchestra (Hongarije), verhuisde zij naar Wenen waar zij aan de Musik und Kunst Privatuniversität der Stadt Wien blokfluit studeerde bij Michael Posch en traverso bij Reinhard Czasch. Zij kwam als Erasmus-student naar Brussel en behaalde daar aan het Koninklijk Conservatorium met onderscheiding haar master voor blokfluit en traverso, met Bart Coen, Peter De Clercq, Frank Theuns en Barthold Kuijken als docenten.

Tegenwoordig woont en werkt zij in Brussel, waar ze les geeft in blokfluit, fluit en piano aan JMA Sterrebeek, en actief is als uitvoerend kunstenaar. Ze werkt samen met verschillende orkesten en ensembles en neemt geregeld deel aan boeiende projecten zoals Somnia met Anne Teresa De Keersmaeker, Jolente De Keersmaeker en P.A.R.T.S. (Brussel) en festivals zoals onder andere Meer Stemmig Gent – Dag van de polyfonie en het Festival Oude Muziek Utrecht.